Partner les zwangerschapsyoga

Een les waarin je samen je voorbereid op de aanstaande bevalling.

Naast de gewone zwangerschaps yogalessen raad ik je aan om ongeveer 4/5 weken voor de uitgerekende datum de zwangerschapsyoga partner les te volgen.

Deze les is ook heel goed te volgen mocht je niet mee hebben gedaan aan de zwangerschapsyoga maar je wilt wel een kleine voorbereiding hebben voor je aanstaande bevalling voor jouw en je partner.

Een les waarin je samen je voorbereid op de aanstaande bevalling. Deze les kun je samen met je partner, (schoon)moeder, zus of vriendin of iemand anders volgen. Hij of zij die je bijstaat tijdens je bevalling en kan ondersteunen.
In deze les bespreken we hoe je kan omgaan met de verschillende soorten weeën. We oefenen de verschillende soorten massagetechnieken, ademhalingsoefeningen het puffen en persen. Maar ook de verschillende soorten baarhoudingen komen ter sprake. Je partner leert hierbij hoe hij of zij jou kan ondersteunen gedurende de bevalling.
Na afloop krijgen jullie een hand-out mee met de oefeningen als een spiekbriefje voor tijdens de bevalling!

IMG-20201004-WA0036
IMG-20201004-WA0009

Wat komt aan bod in deze les:

 Ademhalingstechnieken: welke ademhalingstechniek gebruik je om de verschillende weeën op te vangen. Ook de  ademtechniek voor tijdens het persen bespreken we. Zeker niet onbelangrijk waar let je op om tussen de weeën door te ontspannen.
 Perstechniek: hoe pers je en waar let je op tijdens het persen.
 Massagetechnieken: welke massages gebruik je bij de verschillende weeën.
 De rug,- en beenweeën.
 Bevallingshoudingen: zowel de houdingen bij het opvangen van de weeën maar ook de verschillende houdingen  bij de uitdrijvingsfase.
 Bewegingen: om je ontsluitingsweeën op te vangen of te bevorderen. Afhankelijk van soorten ween (buik-, rug-, of beenweeën) kan je ze liggend, lopend, staand, zittend of hangend opvangen.
 Verschillende soorten weeën: we gaan in op de verschillende soorten weeën (buik-, rug,-en beenweeën)

Algemene informatie:

 De partnerles duurt 2 uur.
 De kosten zijn 50,- op de Yogazolder of 60,- prive bij jullie thuis
 Trek beide gemakkelijk zittende kleding aan.
 Je deze partner les ook kunt volgen, ook al heb je geen zwangerschapsyogalessen gevolgd aan de Yogazolder.
◊  Tot twee dagen van tevoren kan je deze les kosteloos annuleren.
 De les kan zowel in overleg overdag als in de avond plaats vinden.
 Soms worden de kosten van de gegeven yogalessen door de verzekeraar (gedeeltelijk) vergoed. Informeer hiernaar bij je zorg verzekering of controleer je polis goed.

Ja, Ik meld me aan voor de partnerles zwangerschapsyoga