Yoga 2016 voor Serious Request

Wegens een mooi succes  gaat de Yogazolder dit jaar weer één dag yoga geven voor het goede doel. Vorig jaar heeft de Yogazolder een prachtig bedrag bijelkaar gehaald van 164.50 euro en ik hoop dat dit jaar weer bij elkaar te krijgen met jullie hulp!

Door het hele land geven dan verschillende yogadocenten één dag yoga, in de periode van 10 t/m 23 december 2016,waarbij de opbrengt van deze lessen gaan naar het goede doel.

Ik geef op zondag 18 december ook verschillende lessen. De eerste les start ‘s ochtends om 10.00 uur. ’s Middags geef ik les om 14.00 uur en 16.00 uur. De les duurt ongeveer anderhalf uur waarbij de volledige opbrengst gaat naar Serious Request.

Yoga doen met zoveel mogelijk mensen om aandacht te vragen, geld in te zamelen en positieve energie te genereren voor dit jaar “de stille ramp, elke 35 seconden een kinderleven eist door longontsteking”. Ieder jaar sterven er ruim 900.000 jongere kinderen aan. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn deze slachtoffers eenvoudig te redden. Door met Serious Yoga mee te doen voor 3fm’s Serious Request 2016 kunnen we hieraan een verandering brengen.

                          serious-yoga-2016

Ook al ben je niet bekend met yoga je kunt gewoon meedoen! Want yoga is voor jong en oud, man en vrouw.

Dus wil je graag meedoen aan dit goede doel en heb je zin in anderhalf uur yoga dan graag wel van te voren opgeven. Ik heb namelijk maar beperkte ruimte!

Opgeven doe je door middel van de telefoon 06-81489772 of 072-5710058 of via de mail. Geef dan graag aan op welke tijd je wilt komen en met hoeveel personen. Ik hoop jullie te mogen ontvangen en op een goede opbrengst met een mooie yogadag.

Serious Yoga 2015

seriousDoor het hele land geven verschillende yogadocenten één dag yogales in de periode van 11 t/m 19 december 2015.

Ik geef op 11 december ook verschillende lessen. De eerste les start om 10.00 uur. ‘s Middags geef ik les om 14.00 uur en 16.00 uur. De lesduur is anderhalf uur per keer waarbij de volledige opbrengst gaat naar serious request.

Yoga’en – met zoveel mogelijk mensen – om aandacht te vragen, geld in te zamelen en positieve energie te genereren voor The Next Generation in de grootste crisisgebieden in de wereld. Kinderen en jongeren in die crisisgebieden hebben weinig kans op scholing en ontwikkeling. Door met Serious Yoga mee te doen aan 3fm’s Serious Request 2015 kunnen we hierin verandering brengen.

Ook al ben je niet bekend met yoga je kunt gewoon meedoen! Want yoga is voor jong en oud, man en vrouw. Dus wil je graag meedoen aan dit goede doel en heb je zin in anderhalf uur yoga dan graag wel van te voren opgeven. Ik heb namelijk maar beperkte ruimte!

Opgeven doe je door middel van de telefoon 06-81489772 of 072-5710058 of via de mail. Geef dan graag aan op welke tijd je wilt komen en met hoeveel personen. Ik hoop op een goede opbrengt en een mooie yogamiddag.

Stadsverlichting

Elke maand komen er in Nederland op ruim 800 locaties mensen bij elkaar om een uur stil te zijn.stadsverlichting

De Yogazolder doet ook mee en stelt haar ruimte open op elke tweede zondag van de maand.
Het gezamelijk mediteren brengt je dichter tot elkaar maar ook dichter bij jezelf, het heeft een postief effect op je omgeving en er ontstaat harmonie.

Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Het samen mediteren zorgt voor een krachtig meditatief veld. Doe mee met de stadsverlichtig bij de yogazolder en verlicht jezelf, elkaar en de wereld!

Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen van deze meditatie
Meld je aan via stadsverlichting of via de mail.

                                                                                                          

Wereld Yogadag 22 februari 2015

Op 22 februari is het wereldyogadag en op deze dag geven yogadocenten uit de hele wereld een yogales en de opbrengst van deze lessen gaan naar een goed doel.  Het doel wat wij hebben uitgekozen is: “De kinderen in Afrika een beter onderwijsprogramma te laten volgen”.

Samen met mijn collega en goede vriendin Maureen van Brenk willen wij als docent hier ook een steentje aan bijdragen. De kosten voor deze yoga middag zijn 15 euro per persoon per les, meer mag natuurlijk ook.

Mijn werkgever Stichting Alkcare uit Oudorp locatie de Oldeburgh heeft ons een ruimte geschonken zodat wij jullie kunnen ontvangen voor de yogalessen. De yogalessen worden ‘s middags gehouden van 14.00 tot 15.30 uur en van 16.00 tot 17.30 uur.

Graag wel vantevoren opgeven via telefoonnummer 072-5710058 of 06-81489772  of via het contactformulier. Hierbij graag aangeven op welke tijd je wilt en met hoeveel personen je komt. Neem zelf mee een matje, handdoek of deken en mocht je dat hebben ook een meditatie kussen of bankje.

Maureen en ik zien jullie graag verschijnen de 22ste op de wereldyogadag.

We gaan het nogmaals doen!

Een nieuw yogaweekend staat voor de deur

Waar in de Bietenhaven in Oterleek van 2 t/m 4 maart 2012

Vorig jaar hebben Maureen van Brenk en ik een succesvol yogaweekend in “de Bietenhaven” in Oterleek georganiseerd. En omdat deze lokatie ons zo goed beviel hebben wij besloten om het dit jaar nogmaals te herhalen.

Het voordeel van deze lokatie is de mooie aparte yoga ruimte en de gezellige woonkamer / leefruimte waarin genoeg ruimte is om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. De slaapkamers zijn ruim en goed. Er Is plaats voor 16 personen dus twijfel niet en meld je alvast aan.

Vorig jaar hadden wij als gastdocente Jetty van der Wijk en zij gaf ons een middag werken met mergel. Dit was een groot succes en er waren mooie eindresultaten. Maureen en ik zijn nog naarstig op zoek naar een gastdocent die dit jaar ons weekend komt versterken. Dus wat het wordt is een grote  maar mooie verrassing maar zeker passend bij het weekend.

Reacties van vorig jaar:

Heerlijk ontspannen en rustig. Zo dicht bij huis en toch het idee dat ik ver weg ben. Volgend jaar ga ik weer mee! Lekker gegeten en een fijne sfeer!

Wegens succes herhaald!

Een nieuw yogaweekend staat voor de deur

Waar in de Bietenhaven in Oterleek van 25 t/m 27 februari 2011

Vorig jaar organiseerde ik samen met Maureen van Brenk ons eerste yogaweekend. Dit deden we toen in Westwoud in een oude verbouwde boerderij. Het was bijzonder goed geslaagd, al zeggen we zelf. Arlette onze gastdocente verzorgde toen een een meditatie/schilder workshop, wat toen een leuke en ontspannen afwisseling was en waar iedereen zichtbaar van genoot.

Reacties van de deelnemers die er toen waren, zijn: Geweldig geslaagd, leuk, voor herhaling vatbaar er was minder yoga dan we dachten waardoor het hele weekend heerlijk was voor “body and mind”. Onderstaand is geschreven door een van de cursisten die mee was het afgelopen yogaweekend.

Yoga weekend en Westwoud

Gezelligheid en koffie en thee en paaseitjes.
Schilderen en emotie en wandelen en de polder.
Lunch en eigen gebakken taart en dansjes en muziek.
Yoga en ontspanning en lachbuien en meditatie.

Volgend jaar ga ik weer mee!

Dit jaar hebben we ook een gastdocente bereid gevonden en wel Jetty van der Wijk. Zij komt zaterdagmiddag om ons aan de hand van een visualisatie oefening, te laten werken met mergel.

Yoga voor een betere wereld

Het weekend van 20 en 21 september wordt wereldwijd yoga gedaan voor een betere wereld.
In dit kader wordt op zaterdag 20 september door de Yogakring Heerhugowaard van 10.00 tot 12.30 uur les aan de Bevelandseweg 160, Heerhugowaard.

Het accent van deze ochtend ligt op de zonnegroet. De zonnegroet is een serie van vloeiend in elkaar overgaande lichaamshoudingen waarbij alle spiergroepen worden geactiveerd.

Deze ochtend gaan wij yogales geven met daarin verschillende zonnegroeten.

De minimale inleg voor de ochtend is 10 euro en de gehele opbrengst gaat naar War Child.

Voor meer informatie:
bel 072-5710058 of e-mail p.sagel@yogazolder.nl