Ademtherapie

Spanning is nuttig. Elk mens bouwt spanning op. Deze spanning is in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties handig om te kunnen blijven functioneren. Deze klachten verminderen of verdwijnen normaal gesproken als de spanning afneemt. Maar als de spanning in het lichaam blijft, terwijl de oorzaak is verdwenen, dan ontstaan klachten.

Wanneer de klachten aanblijven of als de gekozen behandeling slechts tijdelijk werkt, kan de Adem- en Ontspanningstherapie (AOT) mogelijk uitkomst bieden. Door de AOT krijg je inzicht in wat ontspanning is en ga je actief aan de slag met simpele instucties en oefeningen.

De kracht van de AOT is dat je niet afhankelijk wordt van je behandelaar. Je leert om naar jezelf te luisteren en je eigen spanning te reguleren.

DSC08487

Wat is Adem- en Ontspannings Therapie?

AOT is een combinatie van ademtherapie en ontspanningstherapie.

Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het bewust worden en het leren hanteren van lichamelijke- en mentale gespannenheid.

Met AOT krijg je inzicht in hoe je met spanning omgaat. Je leert hoe je zelf je spanning kunt reguleren, zodat er balans ontstaat tussen spanning en ontspanning.

Over de behandeling

Wanneer is AOT zinvol

Achtergrondinformatie

Mocht je interesse hebben dan ben ik te bereiken via telefoon 072-5710058 of 06-81489772  of  via de mail om met jou de mogelijkheden door te nemen.