Yogavormen > Babymassage

Babymassage

Shantala babymassage is een moment van rust en ontspanning voor u en uw baby

Babymassage is een mooie en liefdevolle manier om de band tussen ouder en kind te versterken en kan door zowel de moeder als de vader als opa of oma worden gegeven. Liefdevol lichamelijk contact is namelijk onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling van de baby.

De massage die ik toepas is die van Shantala. De Shantala massage is een zinvolle investering voor u en uw baby. Samen beleef je een moment van rust en ontspanning in de toch al vaak drukke en onrustige zuigelingsperiode. Deze massage techniek heeft zijn oorsprong in India en is vernoemd naar een vrouw uit India genaamd “Shantala”. Omdat je tijdens de massage aandachtig bezig bent met je baby leer je zijn of haar reacties waar te nemen en te herkennen.
Babymassage geeft structuur en structuur geeft zelfvertrouwen. De massage is ritmisch waarbij lichamelijk contact voorop staat. In volle aandacht en liefde wordt de massage gegeven zodat rust, veiligheid en vertrouwen worden ervaren door de baby. De massage kan gegeven worden als de baby 6 weken is tot 9 maanden.

Waarom Babymassage?

Veilig negen maanden in mamma’s buik lekker warm, gewiegd, gevoed en omhelsd. Dan als de baby wordt geboren breekt er een nieuwe levensfase aan, vol met indrukken zoals licht, lawaai, kou, honger, drukte, enz. Door middel van de babymassage heb je een liefdevol contact met jouw baby. Babymassage is zonder woorden communiceren en is een bijzondere manier voor ouder en baby om elkaar te leren kennen. Je leert als ouder de lichaamstaal van de baby te begrijpen. Door regelmatige massage geef je de baby een gevoel van geborgenheid en eigenwaarde.

Babymassage verdiept de band tussen ouder en kind. Het masseren van je baby is ontspannend, heerlijk en rustgevend voor beide. Je communiceert met je handen en dit is de taal van jouw kind en/of kleinkind en wat hij of zij begrijpt. Wie geniet er nu niet van aandacht en genegenheid? Babymassage stimuleert de zintuigelijke, motorische en emotionele ontwikkeling.

De cursus bestaat uit drie lessen van een uur en zijn inclusief olie en lesmateriaal.

 1. De eerste les is de massage aan de voorzijde van het lichaam.
 2. De tweede les worden de voor- en achterzijde van het lichaam gemasseerd.
 3. In de laatste en derde les komt het hele lichaam aan bod en sluiten we af zoals in elke les in de Tummy Tub.

       

De voordelen van babymassage zijn:

 • Werkt ontspannend voor de baby,
 • Helpt arm- en beenspieren te versoepelen,
 • Zorgt ervoor dat degene die masseert ook ontspant,
 • Kan verlichting geven bij pijn,
 • Verbetert het in- en doorslapen,
 • Gelukshormoon endorfine komt vrij,
 • Stimuleert de darmwerking,
 • Verbetert de prikkelverwerking,
 • Bevordert gewichtstoename bij vroeggeboorte,
 • Versterkt het immuunsysteem en stimuleert de bloedcirculatie,
 • Helpt bij vastzittende boertjes en bij buikkrampjes.

       

Voor wie?

De cursus is voor alle ouders en/of verzorgers van een baby van 6 weken tot circa 9 maanden. De groepsgroote is maximaal 5 á 6 personen.
De cursus wordt het hele jaar door gegeven.
De kosten voor het volgen van de babymassage zijn 45 euro (3 lessen).

Er bestaat ook de mogelijkheid om de babymassage thuis te krijgen. Het grote voordeel is dat je dan niet naar buiten hoeft.
De kosten voor de babymassage aan huis zijn 60 euro (3 lessen).
Na deze drie lessen krijg je een flesje olie en een uitdraai mee van de babymassage zodat je thuis verder kunt masseren.

Wanneer worden de lessen gegeven?

Oktober Vrijdag

11, 18 en 2511.15 uur

NovemberMaandag

11, 18 en 2513.30 uur

December Donderdag

05, 12 en 1913.30 uur

Tijdens de lessen masseren we met zoete amandelolie. Gebruik je liever je eigen olie, dan kun je deze meenemen naar de les.

Tip:

Een cadeaubon voor babymassage. Leuk om als “kraam”cadeau te geven of te krijgen. Voor een vriendin die net moeder is geworden of vraag het als kraamcadeau aan je ouders of collega’s. De babymassage cadeaubon is leuk voor in een kraampakket, de baby en moeder zullen je nog eeuwig dankbaar zijn! Een cadeaubon is één jaar geldig.

Het is een liefdevol geschenk!

Bestel je cadeaubon