Restorative Yoga

Restorative (herstellende) yoga is een zachte meditatieve vorm waarbij er geen inspanning van je wordt gevraagt. Het wordt ook wel de passieve yoga genoemd.

Herstellende yoga, dat is de letterlijke betekenis van resorative yoga. Het brengt je lichaam in een diepe vorm van rust. Daardoor krijgt het zenuwstelsel de gelegenheid om te ontspannen.
Je lichaam word in de zittende,- liggende yogahoudingen volledig ondersteund door verschillende kussens, bolsters en dekens, waardoor je wordt uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen.
De verschillende yogahoudingen worden voor langere tijd aangehouden en daarbij ligt de focus op de ademhaling en lichaamsgewaarwording. Doordat je lichaam volledig en in alle comfort wordt ondersteunt door de verschillende bolsters, kussens en dekens zorgt het ervoor dat je kunt overgeven aan het niets doen en het ervaren van het zijn.
De hele les is gericht op verzachten, vertragen, ontspannen en verstillen van je lichaam en geest. De ademhaling zal hierdoor verstillen en je lichaam verzachten.

De kernwoorden voor deze lessen zijn: zachtheid en zelfzorg, ontspannen en onthaasten, van buiten naar binnen

                                           

Restorative yoga wordt gekenmerkt door: het lang aanhouden van de yogahoudingen (soms wel 15 minuten), waarbij de focus ligt op de ademhaling tijdens de houdingen en waardoor het meditatief wordt. Het ontbreekt volledig van enige vorm van inspanning bij deze yogahoudingen. Omdat de houding soms langer wordt aangehouden is er voldoende tijd om van het doen over te schakelen naar het zijn! En omdat er veel gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen zoals bolsters, kussens, blokken en dekkens wordt je lichaam en geest uitgenodigd om te ontspannen.

Het gaat er niet om om je lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar juist om te ontspannen en je lichaam het zelfherstellend vermogen te laten ervaren en activeren terwijl je comfortabel ligt en je focus ligt op de ademhaling.

De houdingen zijn vooral veel zittende en liggende houdingen (staan komt niet voor in de RY)

De restorative yoga is onder andere geschikt voor:

Stress gerelateerde klachten,
Vrouwen in de overgang,
Herstel bij een ziekte of blessure,
Na een operatie,
Als je gemerkt hebt dat andere vomen van yoga te inspannend zijn,
Ontspanning van lichaam en geest,
Vermindert de speirspanning en algemene vermoeidheid,
Chorinische ziekten zoals reuma.

Algemene informatie

De restorative yoga word één maal per maand gegeven op de zaterdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur.
De data voor deze ontspannen lessen staan vermeld onder het lesrooster.

Na afloop is er een kop thee.

De kosten zijn €17,50 per losse les.
Er is ook een mogelijkheid voor een strippenkaart:
Voor vijf lessen €77,-
Voor tien lessen €165,-
Er ruimte voor zes personen

Neem wel een extra deken, groot kussen en twee grote handoeken mee en eventueel twee kussentjes. Er zijn wel dekens en kussens maar niet genoeg als iedereen komt!

Ja, Ik meld me aan voor Restorative Yoga