Yoga na de bevalling

Yoga na de bevalling is een goede voorbereiding om daarna je vertrouwde sport weer op te pakken…. of om  verder te gaan met yoga!

Gefeliciteerd! Je bent inmiddels bevallen. De periode van zwangerschap en geboorte ligt nu achter je. Je focus ligt nu waarschijnlijk op je baby terwijl jij misschien nog te kampen hebt met de eventuele klachten en ongemakken die je zwangerschap en/of de geboorte met zich mee hebben gebracht. Wellicht heb je (nog) last van je bekkenbodem, was de geboorte van je baby lichamelijk en emotioneel heel ingrijpend, voel je je algeheel slap en ben je toe aan even weer wat aandacht voor jou!
Voor deze periode is er de cursus: Yoga na de Bevalling

Yoga na de bevalling_Yogazolder

Na de bevalling breekt er een nieuw leven aan. Je bent moeder, vrouw, huisvrouw en werkende vrouw in één. Je lichaam is nog maar net bekomen van de bevalling en je wordt geacht je leven meteen weer op te pakken. Daarnaast is moeder zijn een zware inspanning; denk maar eens aan de korte nachten omdat je baby huilt en eten wil. Overdag ben je bezig je baby te tillen, verschonen, voeding geven en alles wat erbij komt kijken. Je hebt er dus meer dan een fulltime baan bij gekregen. Daarom is het belangrijk om als jonge moeder er gezond en ontspannen uit te zien, zodat je in de drukte van de dag toch kunt blijven genieten van alle goede en kleine dingen om je heen. Samen met andere vrouwen die in dezelfde situatie zitten als jij, maak je een avond per week even echt tijd voor jezelf en werk je op een rustige en bewuste manier aan je herstel.

De cursus yoga na de bevalling maakt je bewust van je eigen mogelijkheden om zowel je energie lekker te laten stromen, om te ontspannen in een tijd waarin veel van je gevraagd wordt. Het is een cadeautje voor jezelf, dat ook zal uitstralen naar je kindje(s), je partner en andere mensen om je heen.

De yoga voor na de bevalling is een prettige manier om je lichaam weer in een goede conditie te krijgen.

Deze yogalessen zullen gericht zijn op:

 Houding
 Adem
 Balans
 Bekkenbodem
 Buikspieren
 Dynamische/ statische assana’s (yogahoudingen)
 Inspanning / ontspanning

Algemene informatie

Deze cursus yoga na de bevalling is geschikt voor vrouwen vanaf 6 weken na de bevalling. Je hoeft niet bekend te zijn met yoga of meegedaan te hebben met de zwangerschapsyoga om deze korte cursus van drie lessen te kunnen volgen.

Is je baby al een paar maanden oud(er) en je wilt alsnog deelnemen, dat kan. Alle oefeningen zijn erop gericht om jouw lichaam en geest te laten herstellen en te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe balans ook als het al een aantal maanden na de bevalling is.

Gun jezelf een goed herstel en maak ruimte voor het vinden van een nieuwe balans, zodat je ook meer kunt genieten.

De kosten zijn € 55,- voor de drie lessen van één uur. Mocht je zwangerschapsyoga hebben gevolgd dan krijg je € 5,- korting!

De lessen worden gegeven op de vrijdagmiddag van 17.00 - 18.00 uur en er is ruimte voor 9 personen.

Soms worden de kosten van de gegeven yogalessen door verzekeraars vergoed of een deel hiervan. Informeer hiernaar bij je zorgverzekering of controleer je polis goed. Ik heb een eigen AGB code wat belangrijk is voor het eventueel vergoed krijgen van de gekregen yogalessen.

Ja, Ik meld me aan voor yoga na de bevalling