Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is dé weg tot een ontspannen zwangerschap en bevalling voor moeder en kind.

Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Je lichaamshouding verandert door het toenemen van je gewicht en door de zwangerschapshormonen vinden er verschuivingen plaats in je gevoelsleven. Er gebeurt dus veel op zowel het lichamelijke als op het geestelijke gebied tijdens een zwangerschap. Zwangerschapsyoga helpt je om opnieuw een balans te vinden tussen lichaam en geest en stimuleert je ook om je zwangerschap bewust te beleven en contact te maken met het kindje in je buik. Zwangerschapsyoga zorgt voor een vitaal en soepel verloop van de zwangerschap en bereidt je fysiek en mentaal voor op de bevalling.

Zwangerschapsyoga richt zich op het zwangere lichaam en helpt met speciale oefeningen hierin een balans te vinden. Yoga tijdens de zwangerschap zorgt ervoor, dat je tijd en ruimte maakt om de (hormonale) veranderingen in je lichaam bewust mee te maken. Als je aan zwangerschapsyoga doet ben je op een ontspannen manier bezig met je zwangerschap en het is een mooie manier om je lichaam soepel te houden. Of je nu zwanger bent van je eerste kindje of je tweede of derde de zwangerschapsyoga is een uurtje voor jezelf.

Tijdens de lessen komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals het verloop van de zwangerschap, de bevalling en hoe is de periode na de bevalling. Ook aan het opvangen van de weeën (puffen) en het persen wordt in deze cursus volop aandacht besteed.
Tijdens de zwangerschapsyoga staat het veranderende lichaam centraal en werken we door de lessen heen naar een ontspannen bevalling.

Onderzoeken hebben aangetoond dat yoga verschillende voordelen met zich meebrengt. Je leert je ademhaling te controleren en wordt bewuster van je eigen lichaam. Door het beoefenen van yoga verlaagt je hartslag en bloeddruk, je versterkt diverse spieren in je lichaam en zal minder stress ervaren.

Bij deze zwangerschapsyogalessen  is er ook de mogelijkheid om een partner les te volgen van twee uur. Deze kan je in overleg inplannen overdag of in de avond. De les begint met een stuk theorie en daarna gaan we dieper in op de rol van de partner. Ook komen er verschillende partneroefeningen aan bod. De les is gevarieerd en afwisselend. Voor meer informatie kijk maar bij partner les zwangerschapsyoga

           

Aandachtspunten die aan bod komen tijdens de yoga lessen zijn:

 Ontspanningsoefeningen
 Ademhaling
 Bekkenbodem/bekkenpijn
 Houding van het lichaam
 Tips voor kwaaltjes
 Houdingen tijdens de bevalling
 Uitwisselen van ervaringen
 Puffen

Algemene Informatie:

Je kunt met de zwangerschapsyoga beginnen wanneer je vier maanden zwanger bent. Het is niet nodig om enige ervaring te hebben met yoga.

Een cursus zwangerschapsyoga is te volgen tot aan het einde van je zwangerschap, dat is ook waar de meeste zwangeren voor kiezen.

De lessen worden op de maandagavond gegeven van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.15 tot 21.15 uur.   
De groep bestaat uit maximaal 9 personen.
De kosten zijn € 46,- per maand. Een proefles is mogelijk en dit kost € 10,-

Soms worden de kosten van de gegeven yogalessen door verzekeraars vergoed of een deel hiervan. Informeer hiernaar bij je zorgverzekering of controleer je polis goed. Ik heb een eigen AGB code wat belangrijk is voor het eventueel vergoed krijgen van de gekregen yogalessen.

Ja, Ik meld me aan voor zwangerschapsyoga